Home » Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

OVDJE možete preuzeti uvjete poslovanja u PDF formatu.

Pravne odredbe

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi firma Dekathlon d.o.o., Industrijska 17, 10431 Sv. Nedjelja.
Dekathlon d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
Dekathlon d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba.
Dekathlon  d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Dekathlon d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjena. Dekathlon d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu nekoliko varijanti rješenja.
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi.
Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju Dekathlon d.o.o. ili posjetite neki od maloprodajnih dućana.

 

Garancija privatnosti

Mi u Dekathlon d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009)

Svi zaposleni u Dekathlon d.o.o . i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka.

Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke Dekathlon d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima Dekathlon d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.

Dekathlon d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika Web stranice Dekathlon d.o.o. neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Dekathlon d.o.o. može, u skladu za odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini(NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009) , obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama. Dekathlon d.o.o. svoju obavezu čuvanja vaše privatnosti shvaća veoma ozbiljno.
Posjetom naše stranice i / ili registracijom prihvaćate i suglasni ste sa praksom opisanom u našoj Polici privatnosti.

Cjenik

Pojedini artikli istaknuti na stranici nisu dostupni u trgovinama. Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne, i u sebi imaju uračunat PDV.

Trudimo se da stanje i navedene cijene budu usuglašene sa ponudom u trgovinama širom Hrvatske, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost eventualnih odstupanja.

 

Načini plaćanja

Plaćanje se vrši pouzećem ili kreditnim karticama. Kod odabira plaćanja pouzećem plaćanje se vrši gotovinom prilikom preuzimanja robe od kurirske službe. Kod plaćanja kreditnim karticama transakcija se vrši preko iCheckOut servera. Plaćanje se vrši MasterCard, Visa, Maestro karticama i pouzećem jednokratno, te obročnim plaćanjem putem Diners-a od 2 do 6 rata i American Express od 2 do 6 rata. Kartica se tereti cijelim iznosom kupovine tek kada je artikl poslan kurirskom službom na vašu adresu.


Uvjeti dostave

Dostava se vrši putem kurirske službe GLS i to isključivo radnim danima od 08-17 sati. Svaki naručeni artikl ćemo dostaviti unutar sedam radnih dana na vaš kućni prag. Prilikom kupovine molimo vas da ostavite broj svojeg mobitela ili telefona gdje vas kurir može dobiti i dogovoriti isporuku u slučaju da je adresa pogrešna ili da vam bolje odgovara neko drugo mjesto. Detalje o dostavi paketa primit ćete na svoj mobitel putem SMS-a. Poštarinu plaća kupac u iznosu od 29 kuna, u slučaju da je cijena proizvoda manja od 300 kn, a ako iznos naručenog proizvoda prelazi cijenu od 300 kn, dostava se ne naplaćuje.

 

Reklamacije i prigovori

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,7 8/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

Dekathlon d.o.o.
Industrijska 17,
10431 Sv. Nedjelja
tel: 01/3336 312
mob: 099 226 5434
e-mail: webshop@shoebox.hr

Korisnik ima pravo u roku od 14 (četrnaest) radnih dana, od dana primitka proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda bez navođenja razloga ili ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni. SHOEBOX će na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun koji je korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku 30 (trideset) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na adresu navedenu na obrascu za reklamaciju.

Standardni obrazac za reklamaciju možete preuzeti u pdf obliku

 

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor (npr. ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.

Ugovor možete raskinuti koristeći dolje navedeni obrazac.

Standardni obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u pdf obliku

Da bi mogli ostvariti pravo na povrat molimo da nas obavijestite o svojoj odluci e-mailom na webshop@shoebox.hr . Molimo vas da navedete ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji se izvršila uplata. Ukoliko je plaćeno karticom novac će biti vraćen na karticu ,a za plaćanje pouzećem sredstva ćemo uplatiti na Vaš tekući račun. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Prilikom povrata naručenog artikla ili eventualne zamjene, kupac snosi troškove poštarine. Zamjena artikla za drugi model ili drugu veličinu ,moguća je samo ukoliko artikl nije nošen. Artikl treba vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, zapakiranoj u shoebox kutiji te priloženim računom i obrascem.

 

*POLICA PRIVATNOSTI

Dekathlon d.o.o. se obavezuje da štiti vašu privatnost i garantira upotrebu ostavljenih informacija u skladu sa Policom Privatnosti opisanom ispod:

Osobni podaci
• Koje informacije prikupljamo
• Kako koristimo ove informacije
• Sigurnost podataka
• Tko ima pristup Vašim podacima
• Koja su Vaša prava


OSOBNI PODACI:
Svaka osobna informacija dostavljena ili prikupljena na stranici www.shoebox.hr je kontrolirana od strane firme Dekathlon d.o.o. registrirane u Hrvatskoj, sa sjedištem u Sv. Nedjelji, Industrijska 17.

KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO:
Kada napravite narudžbu ili na drugi način komunicirate sa Shoebox stranicom, možemo tražiti od vas određene informacije ,a vi možete proslijediti osobne podatke nama ( npr. Ime i Prezime, broj telefona, adresu,e-mail, kontakt, banku/ detalje kreditne kartice) Također, možemo sačuvati listu proizvoda za koje ste pokazali interes ili koje ste kupili, kao i vaše navike prilikom posjete našoj stranici, koje ste stranice posjećivali.


KAKO KORISTIMO OVE INFORMACIJE:
Sve informacije se čuvaju na sigurnom i u skladu sa internom policom sigurnosti mogu biti upotrijebljeni za:

1. Provjeru i isporuku narudžbi
2. Pružanje podrške kupcu
3. Pomoći pri sprečavanju prijevara ( provjera kreditne kartice)
4. Administracija nagradnih igara
5. Vođenje povijesti vaših kupovina

Prilikom kreiranja naloga na Dekathlon d.o.o. ili kreiranja narudžbe suglasni ste sa gore navedenim stavkama o upotrebi podataka.

 

SIGURNOST PODATAKA:

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 

ax_jamstvo

mastercard_securecode verified_by_visa

 

 

TKO IMA PRISTUP VAŠIM PODACIMA:

Pored ovlaštenih zaposlenih u Dekathlon d.o.o. vaše podatke možemo proslijediti trećim osobama, nekoj od kurirskih službi u slučaju narudžbe određenih artikala, kako bi bili u mogućnosti isporučiti robu, ili našoj marketinškoj agenciji, koja vaše podatke može koristiti isključivo u svrhe analiza, i poboljšanja kvaliteta pružanja usluge. Dodatno, određene vaše informacije mogu biti proslijeđene ovlaštenoj službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske na njihov zahtjev.

 


KOJA SU VAŠA PRAVA:

Ako imate bilo kakva pitanja ili komentare vezane za korisničku privatnost ili za Dekathlon d.o.o. Policu Privatnosti, ili ste već poslali informacije koje ne želite da mi imamo, ili ste poslali netočne podatke, molimo vas da nas kontaktirate na adresu Dekathlon d.o.o.,Industrijska 17,10431 Sv. Nedjelja, putem telefona 01/3336-312;099/226-5434 ili e-mailom webshop@shoebox.hr i informacija će biti ispravljena čim prije ili uklonjena na vaš zahtjev.
Ukoliko smatrate da ova polica privatnosti ne zadovoljava, ili da je mi nismo poštovali u bilo kojem pogledu, kontaktirajte nas kako bi smo vam pomogli i razriješili vašu brigu ili problem.

 


REKLAMACIJE I POVRAT ROBE:

Bilo koji problem vezan za proizvod kupljen u web trgovini Shoebox.hr možete riješiti kontaktom na bilo koji od dolje navedenih podataka:
• e-mailom na
 webshop@shoebox.hr
• Poštom na Dekathlon d.o.o., Industrijska 17, 10431 Sv. Nedjelja, Hrvatska
• Telefonom na 01/3336-312; 099/226-5434
 

 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje u Internet trgovini www.shoebox.hr moguće je izvršiti na sljedeće načine:

– Kreditnom karticom za koju Dekathlon d.o.o. ima sklopljen ugovor o prihvaćanju (Amex, Visa, Diners, Maestro, Mastercard).

AmericanExpress50   Maestro50   MasterCard50   Visa50   Discover   DC_na_rate_bijelo_NOVO

– Pouzećem (plaćanje prilikom preuzimanja).

Plaćanje se vrši Diners kreditnom karticom od 2 do 6 rata, ZABA MasterCard i Zaba Visa do 12 rata, American Express 2 do 6 rata, a Visa, Mastercard, karticama jednokratno. Omogućeno je i plaćanje Maestro karticama jednokratno. Ako se odlučite platiti kreditnom karticom, izaberite opciju on-line plaćanje kreditnom karticom na stranici “Unesite svoje podatke”. Kada kliknete „Provjera podataka”, vidjet ćete podatke o svojoj narudžbi. Tada odaberite “Završi Kupovinu” i time je Vaša kupovina završena, a automatski će te biti preusmjereni na secure stranicu PBZ-a gdje će te unijeti podatke s vaše kreditne kartice. Nakon toga, dobit ćete potvrdu o narudžbi na svoj e-mail ili ćemo Vas kontaktirati telefonom ako narudžbu iz nekih razloga nije moguće realizirati u najkraćem mogućem roku.

iCheckOut sustav također će Vam automatski poslati potvrdni e-mail o predautorizaciji Vaše kartice za navedeni iznos. Kartica će biti terećena iznosom kupovine tek u trenutku kada se paket preda kurirskoj službi na dostavu.


NAPOMENA

Podaci o kreditnim karticama Kupca NE NALAZE se u bazi podataka SHOEBOXA niti DEKATHLON d.o.o , već samo i isključivo na serveru banke.

Dekathlon d.o.o nema uvid u bankovne podatke Kupca.


Djelatnici Shoebox-a ni u jednom trenutku nemaju pristup broju Vaše kreditne kartice, dostupan im je samo broj autorizirane transakcije što omogućuje naplatu cijelog ili djelomičnog iznosa dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s Kupcem.

Dekathlon d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Dekathlon d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sustav će automatski na Vašu e-mail adresu slati potrebne informacije o tijeku naplate ili otkazivanju narudžbe.

Dekathlon d.o.o. na sve proizvode osigurava jamstvo za materijalni nedostatak proizvoda koji postane vidljiv u roku od 2 godine od dana isporuke robe. Reklamaciju možete napraviti uz uvjet da su proizvodi neoštećeni, održavani točno prema uputama za održavanje na deklaraciji te da su vraćeni s originalnim etiketama i pripadajućim računom.

 

Shoebox.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda shoebox stranice slažete se sa korištenjem kolačića.. Više o tome...

Što je kolačić (cookie)?


Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, odnosno postavke za internetsku stranicu. Također mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne (Vaše ime ili e-mail adresu). Isto tako internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Kolačići nisu računalni programi, ne mogu biti izvedeni kao kod te se ne mogu koristiti za širenje virusa.

Postoje privremeni kolačići koji se uklanjaju s računala nakon zatvaranja internetskog preglednika, a stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Što se tiče društvenih mreža, dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Međutim, ako onemogućite kolačiće, nećete se moći koristiti nekima od funkcija na internetskoj stranici.

Zatvori