Uvjeti poslovanja


PRAVNE ODREDBE

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi firma Dekathlon d.o.o. Industrijska 17, 10431 Sveta Nedelja.

Dekathlon d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Dekathlon d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija moguće su u manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Dekathlon d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba. Dekathlon d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjena. Dekathlon d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti situaciju te ponuditi kupcu neko drugo rješenje.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi.

Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju Dekathlon d.o.o. ili posjetite neki od maloprodajnih dućana.


GARANCIJA PRIVATNOSTI

Mi u Dekathlon d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca i posjetilaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009)

Svi zaposleni u Dekathlon d.o.o . i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Pri svakoj kupnji dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke Dekathlon d.o.o., čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima Dekathlon d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.

Dekathlon d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika Web stranice Dekathlon d.o.o. neće nikada dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.

Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Dekathlon d.o.o. može, u skladu za odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini(NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009) , obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama.


CJENIK

Na stranicama kataloga možete pogledati cijene i artikle koji su dostupni u našim maloprodajnim trgovinama. Cijena u Webshopu može odstupati od cijene u maloprodajnim trgovinama te je stoga i označena kao Webshop cijena. Pojedini artikli istaknuti na stranici nisu dostupni u trgovinama, isto tako svi artikli koji se nalaze u trgovinama nisu dostupni za prodaju preko web stranice. Sve cijene navedene na stranici su maloprodajne, i u sebi imaju uračunat PDV od 25%.

Trudimo se da stanje i navedene cijene budu usuglašene sa ponudom u trgovinama širom Hrvatske, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost eventualnih odstupanja.


NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje se vrši pouzećem ili kreditnim karticama. Kod odabira plaćanja pouzećem plaćanje se vrši gotovinom prilikom preuzimanja robe od kurirske službe. Kod plaćanja kreditnim karticama transakcija se vrši preko Pay Way servera. Plaćanje se vrši Diners, Maestro i Mastercard karticama jednokratno, te obročnim plaćanjem putem Diners-a od 2 do 6 rata. Kartica se tereti punim iznosom kupovine tek kada je artikl poslan kurirskom službom na vašu adresu. 

Dekathlon d.o.o. koristi T-Com Pay Way sustav naplate kreditnih kartica. Nakon odabira ovog načina plaćanja i izvršenja narudžbe, izravno pristupate zaštićenoj sigurnosnoj vezi u koju upisujete broj kreditne kartice. T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

Posebno napominjemo da se podaci o karticama nigdje ne zapisuju ili pamte te su nedostupni djelatnicima Dekathlon d.o.o. ili bilo kojim suradnicima, osim poslovnim bankama s kojima surađujemo.

Dekathlon d.o.o. ne preuzima odgovornost za eventualne izravne ili neizravne štete koje Kupci mogu pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostupnosti T-Com Pay Way usluge.


UVJETI DOSTAVE 

Dostava se vrši GLS kurirskom službom i to isključivo radnim danima od 08-17 sati. Naručene artikle kurirska služba dostavlja u roku 7 radnih dana. Tijekom akcija, moguć je duži rok isporuke. Prilikom kupovine molimo vas da ostavite broj svojeg mobitela ili telefona gdje vas kurir može dobiti i dogovoriti isporuku u slučaju da je adresa pogrešna ili da vam bolje odgovara neko drugo mjesto. Detalje o dostavi paketa primit ćete na svoj mobitel putem SMS poruke. Poštarinu plaća kupac u iznosu od 29 kuna, u slučaju da je cijena proizvoda manja od 300 kn, a ako iznos naručenog proizvoda prelazi cijenu od 300 kn, dostava se ne naplaćuje.


Dostava na otoke

Naša dostavna služba- GLS vozi pošiljke na određene otoke. Otoci na koje vršimo dostavu:

https://gls-group.eu/HR/hr/dostava-na-otoke

Na ostale otoke dostavu naručenih artikala isporučit ćemo putem Hrvatske pošte. 

Uvjet Hrvatske pošte prilikom preuzimanja pošiljke za isporuku je da pošiljka mora biti unaprijed plaćena(kartičnim plaćanjem ili uplatom na naš račun). 

Stoga je potrebno izvršiti uplatu(ukoliko ga niste platili karticom) i poslati nam potvrdu (sken ili foto) uplatnice. 

Broj računa na koji je potrebno izvršiti uplatu je : 

HR8623600001101806108

Adresa: Dekathlon d.o.o., Industrijska 17, 10431 Sveta Nedjelja 

Potvrdu o uplati nam proslijedite na email : webshop@shoebox.hr  


PROMOTIVNI KUPON

Prodavatelj može provoditi akcije sa promotivnim kuponima - posebne kombinacije brojeva i slova, pomoću kojih Kupac može umanjiti iznos svoje košarice za određen iznos ili postotak. Ukoliko postoji pravilo minimalnog iznosa košarice, popust će se u konačnici obračunati na najskupljem artiklu. Ukoliko se neki od proizvoda u narudžbi u kojoj je iskorišten promotivni kod ne mogu isporučiti Kupcu (oštećenje, nedostatak zaliha i sl.), Prodavatelj će Kupca o tome obavijestiti te mu ponuditi da kupon iskoristi za neki drugi artikl. Ukoliko Prodavatelj može isporučiti proizvode čija je ukupna cijena manja od one potrebne za unos promotivnog kupona, tada će Prodavatelj isporučiti Kupcu proizvode po pojedinačnim cijenama raspoloživih proizvoda. 


REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,7 8/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda  te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

Dekathlon d.o.o.

Industrijska 17,

10431 Sveta Nedjelja

tel: 01/3336 312

mob: 099/2265 434

e-mail:  webshop@shoebox.hr


Korisnik ima pravo u roku od 14 (četrnaest) radnih dana, od dana primitka proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda bez navođenja razloga ili ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni. SHOEBOX će na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun koji je korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku 30 (trideset) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na adresu navedenu na obrascu za reklamaciju. Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda 24 mjeseca je na trgovcu. U prvih 6 mjeseci od kupovine trgovac snosi trošak vještačenja ukoliko je vještačenje potrebno kako bi se dokazao materijalni nedostatak.


Standardni obrazac za reklamaciju možete preuzeti u pdf obliku ovdje.

Standardni obrazac za reklamaciju možete preuzeti u word obliku ovdje.

 


JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA 

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor (npr. ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.

Ugovor možete raskinuti koristeći dolje navedeni obrazac.

Da bi mogli ostvariti pravo na povrat molimo da nas obavijestite o svojoj odluci e-mailom na webshop@shoebox.hr . Molimo vas da navedete ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji se izvršila uplata. Ukoliko je plaćeno karticom novac će biti vraćen na karticu ,a za plaćanje pouzećem sredstva ćemo uplatiti na Vaš tekući račun. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Prilikom povrata naručenog artikla ili eventualne zamjene, kupac snosi troškove poštarine. Zamjena artikla za drugi model ili drugu veličinu ,moguća je samo ukoliko artikl nije nošen. Artikl treba vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, zapakiranoj u shoebox kutiji te priloženim računom i obrascem. U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

 

Standardni obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u pdf obliku ovdje.

Standardni obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u word obliku ovdje.

 

RJEŠAVANJE SPOROVA

Za sve što nije regulirano ovim Ugovorom primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima. Sve sporove iz ovog Ugovora ugovorne strane pokušat će riješiti sporazumno. Svi sporovi ili zahtjevi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica, u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti su suda u Zagrebu, uz primjenu mjerodavnog materijalnog hrvatskog prava.